Putan Putan

Putan Putan

Fast World News Speed ​​cameras at the Poniatowski Bridge in Warsaw. I laughed to tears. Absurdities 2021 2021-05-22 08:33:51 – Fast World News

[ad_1]

Камери за скорост на моста Понятовски във Варшава. Разсмях се до сълзи. Трябва да благодаря на някого, че е измислил тази сладка идея за камера за скорост. Може би нещастните колоездачи, които с нетърпение използват тесната настилка до пътя, напомниха за това. Жалко, че не поискаха наистина безопасна възможност за преминаване от единия бряг на Висла на другия.

Може би греша, но бягането над главата на човек със скорост 50 км / ч има същите симптоми за човек, който е бил шофиран, като бягане с главата със скорост 80 или дори 100 км / ч.

Камери за скорост на моста Понятовски – полска техническа мисъл

Добре. Колоездачите не са предмет на тази публикация и определено не са моят „враг“ на пътя. Обичам да карам в чужбина, заобиколен от велосипедисти, скутери и пешеходци, но там всичко е правилно регулирано. По-ниската скорост е само компонент. Е, и ние в Полша имаме собствена техническа мисъл. Понякога (или дори често) имам впечатлението, че PRL в Полша все още е силен.

Нямаме пътища без дупки, остатъците от асфалт, които имаме, са разделени на по-малки компоненти, за да ги дадем на отделни участници в движението. Това ми напомня за старите дни, когато фермерът имаше хектар, осем деца, сподели ролята. Следващото поколение правеше същото, докато всяко имаше свой квадратен метър и благородната титла дребен земеделски производител. Сега трябва да се наричаме например шофьори с нисък асфалт. Да, на стар полски.

Единствената ни национална (о .. съжалявам, че взех настоящата, милостиво управляваща партия, този бръмчащ прякор) панацея за тези пътни злини е камерата за скорост. Най-доброто количество.

Камери за скорост на моста Понятовски – Варшава и неговата версия

Изглежда, че на доста кратко разстояние би било възможно да се избере едно, най-доброто и разумно място за поставяне на камерата за скорост. Ами не. Столицата на страната ни, богата на пари и човешки ресурси, не можеше да реши. Може би вълна от различни съжаления, насочени към различни опасни места на моста и отпред и отзад, доведоха варшавските служители до импосибилизъм (отново се извинявам на управляващата партия и по-специално на WODZA). В резултат на това през последните дни забелязах ДВЕ камери за скорост на моста Понятовски, смело подкрепени от полицейския екипаж.

Бях малко изненадан, но благослових предпазливостта си, че шофирам според правилата, защото там често стои полицията и някак си не виждах нуждата от камери за скорост. И оттук произтича моята изненада, защото логиката казва, че беше достатъчно просто да сложиш скоростна камера (такава), където стоеше полицията. Но кой знае. Може би всъщност бяха необходими две. Прибрах се, отърсих се мисли и върнах въпроса в полето „няма нужда да се притеснявате за това“.

Камери за скорост на моста Понятовски – Варшава по пътищата

Днес се прибирах от работа. пропускам кръгово движение де Гол. Навлизам в дълъг рейд (също Aleje Jerozolimskie), водещ до моста. Още от кръговото кръстовище видях познатите сини светлини, които ме изпълваха с блажен мир и чувство за сигурност, така че скоростта ми беше такава, че инструкторът по шофиране щеше да плаче от емоция. Когато стигнах кръговото в лявата лента, напуснах кръговото вляво. Беше ми доста трудно да отида вдясно, защото се движех доста успоредно на автобуса. Достатъчно успоредно, че автобусът ме защити смело от тези смъртоносни вълни за нагряване на мозъка. Така си помислих.

Обратно към темата. Тръгвам вляво, успоредно на автобуса, но автобусът ме изпреварва малко. Така минаваме покрай полицията. Търся. Камера за скорост! Но почакай. Тези два момента, всъщност току-що минали, бяха малко по-далеч. Те се преместиха? За всеки случай все пак се опитвам да поддържам скоростта, сякаш имам настроен круиз контрол. Подминавам автобуса (шофьорът сякаш се паникьосва). В огледалото си виждам две коли, които се очертават зад бронята. Е, хм … няма да ям, защото: законната максимална скорост и отдясно ще има спускане до Вислострада само за миг. Защо трябва да рискувам някой да ми пресече пътя от Вислострада до моста? Да, знам, че с тази скорост бих оцелял, но щях да имам психологическа травма до края на живота си.

Затова продължавам смело. Имам впечатлението, че минахме само 50 метра, когато една от двете брони направи рязка маневра за изпреварване. Наляво, надясно и вече е пред мен. Страхотна техника. Трябва да го почета. За съжаление можех да се наведа над тази техника, да се възхищавам и да се възхищавам и да мисля за секунда, защото този рали пилот започна да прави внезапна спирачна маневра. Бедният човек се фокусира толкова много върху бронята ми, че не забеляза втората камера за скорост на този изход. Затова за съжаление камерата за скорост го взе, тъй като той беше с панталони с дължина до глезените.

Подминавам изхода и има завой и мостът започва. За непосветените, да кажем, участък от 50 метра.

Третото превозно средство е ядосано и на двама ни, тъй като има възможност, защото цялата дясна свободна лента ни изпревари толкова много, че хо хо. Човек би искал да каже „да, ще отнеме много време да се каже“, но не. Защото тогава видяхме ТРЕТАТА камера за скорост отзад кулата на моста. Вероятно отчаянието от мисълта за детския труд в Китай царува в съзнанието на този трети шофьор.

За мен обаче …

Камери за скорост на моста Понятовски – едва не се задавих от смях

Чу се смях. Но Paaaanieeee. Какъв смях беше. Истеричното е подценяване. Глупаво е подценяване. За момент имах ужасната мисъл, че ще умра от смях.

И нито една от тези камери за скорост не ме снима в такъв прекрасен момент Каква загуба …

[ad_2]

Source link