Putan Putan

Putan Putan

Palace in Struga. Great hotel, old monument. The idea for the weekend. Where to go in 2021? – Fast World News

[ad_1]

Дворец в Струга. Страхотен хотел, стар паметник. Идеята за уикенда. Всъщност вече знаете разделите на статията. Няма да има отрицателни оценки. Ще има само фъстъци. Защо избрах Двореца в Струга? Как попаднах там? През Италия …

Избор на маршрут до Италия

Проблемно е. За мен. Винаги. Разбира се, това зависи от моята дестинация. Венеция, Флоренция или южната част на Италия? Толкова е просто. Плюс 400 км. Плюс 1000 км. Въпреки това ядрото остава същото. И по същество няма ядро. През Германия? През Чехия? През Словакия? Австрия? И ако е така, само спете и отидете в Италия. Или може би да останете в такава Виена за 2 дни. Ваканцията е кратка, жалко е всеки момент. Въпреки това.

Независимо от това, животът е ценен и не си струва да правите 1600 или 1800 км с едно бягане. Вече тествах настаняване в Чехия, Австрия и Германия. Един момент. Нищо особено, нищо евтино. Алтернатива е да останете през нощта близо до южната граница. Цени? Конкурентен. А възможността за безпроблемен разговор на родния език е неоспоримо предимство.

Евтино настаняване в Чехия дали Австрия или в Германия означава едно нещо. Те не знаят английски (в повечето случаи). Не мога да говоря чешки. Немският език не е толкова ефективен, както преди (и самите германци не помагат злонамерено, няма елементарна адаптация към нивото на познаване на езика на събеседника).

Между другото: Обичам Италия и обичам италианците заради техния безкомпромисен подход към чужденците и красотата на смесица от някои италиански, някои немски и някои английски и можете да си купите и подредите всичко. А италианският език звучи толкова познато в полското ухо (в края на краищата имаме много езикови заемки). И топлите усмивки на италианците (в сравнение с вечно мрачните германци).

„Controllo elettronico della velocita“

И всичко ясно …

Дворец в Струга

Това е моята идея да се свържа в южната част на Полша. Дворец в Струга в Долна Силезия. След като разгледах офертите и сравних цените и качеството, намерих тази селекция много привлекателна. Освен това самият факт резиденция в паметника (или всъщност в бившата пристройка на двореца в максимална степен) … Честно казано, исках да наема стая там. Снимките са много обнадеждаващи. На място се оказва, че всъщност всичко е лъскаво и ново.

Дворец в Струга

Чисти навсякъде. Добре поддържано съоръжение. Хубаво, много приятелско обслужване (имам най-високи оценки, но имам сравнение). Интериорният дизайн е смекчен (не милион неща, взети от различни епохи и прибрани навсякъде, където е възможно). Много листовки за близките забележителности (все едно някой иска да разгледа района. Но това ще го спомена по-късно). Вкусна закуска. Нека го наречем: „полуавтоматичен“. Поръчваме топлата част от сервитьора, студената – обслужваме се.

Стаите са доста просторни, хубави, удобни легла, нов телевизор, каналите са разнообразни. В зависимост от качеството на хотела имаме по-голям или по-малък ъгъл – столове, маса, бюро. Като цяло – дърво, бяло, кафяви нюанси. Чисто и успокояващо. Като цяло – за цената (дори ако Дворецът в Струга не беше наблизо) получаваме комфорт, спокойствие и качество. Всичко, което съм описал и можете да видите сами на уебсайта на хотела palacstruga.pl (хотелът се нарича просто двореца Струга).

И бих искал да подчертая, че цената не е прекомерна (не знам за вас, но ми писна да тествам Villa Kasia, Villa Ania, Villa Zuzi … оценяват себе си, но без покритие в услугата). Говорейки за това ..

Наемането на полски паметници е евтино

За партита, кръщенета, сватби или нощувки. Знам, защото например, по случай сватбата ми, се чудех как така, че наемането на замък (сватбена зала, стаи, храна, афтърпартита) е по-евтино от наемането на същата услуга в сватбената къща на Тамара или Zuzia или друг бог на духа на виновен човек …

Просто – не се страхувайте да попитате за цената.

Това е същността на наемането на стая в такова съоръжение (или, както в случая на двореца Струга, в една от сградите, принадлежащи към историческия комплекс). Дворецът в Струга е красив. Сградата е завършена. Въпреки разрухата, можете да видите точно какво е било в миналото и кой знае, може би скоро ще се върне.

За какво говоря? Е, обратно в хотела. Създаването му е финансирано от европейски фондове. Това е за зареждане. Сега хотелът работи динамично (поддържа цените през целия период на работа – знам, защото наскоро проверих дали нещо се е променило през тези … две години) и може ли да спечели достатъчно пари, за да обнови двореца.

Вярно е, че сега можете да посетите двореца в Струга (има такава услуга, евтин билет), но самата мисъл за това какво може да стане това съоръжение, как може да бъде … Блог на ThiDoIn Споменах разходите за реконструкция и поддръжка на паметници).

История на двореца в Струга

Начало неизвестно. По-късно замък или укрепен имение (14 век). Пристройката (1560), дворецът Четриц (построен на мястото на укрепено имение около 1730 г.). Самият град Поток тя е по-възрастна. Справки (тук отново несъответствия в датирането в зависимост от източника на информация, но най-общо казано, тринадесети век няма да заблуди никого).

Дворецът Струга е добра идея за уикенд

Поне за уикенда. Не съжалявах. Обичам места, които ми осигуряват атракции (в случая еднодневни), когато не искам да карам кола. Но дворецът Струга също е чудесна отправна точка. Напускате двореца, за да посетите замъци, имения, манастири и стари градове на силезски градове (вече споменах, че Долна Силезия е съкровищница от паметници). Близостта на Чешката република (с най-късата закупена винетка) означава, че имате неограничени възможности за разглеждане на забележителности не само за един уикенд, но поне за дузина или така. Всичко в рамките на час или два шофиране.

Вече описах в този блог за пътувания страхотна обиколка на тайната лаборатория на Хитлер. Тогава Струга беше моята отправна точка. И това е само малка част от моите приключения по това време.

Въпреки че обичам да спя на нови места, да изпробвам и да опитам, за мен дворецът Струга е сигурна точка за всяко планирано пътуване до тези региони на Долна Силезия (и планирам точно такава полско-чешка обиколка на замъка). Просто препоръчвам и вие се възползвате от гостоприемството, предлагано от това съоръжение.

Дворец Струга – карта

Мисли върху вятърната мелница – обяснение

Блог преместен от друга страна (ThiDoIn). Нямам сили или време да се ровя в снимки и да задавам нови без воден знак. Въпреки това съобщавам, че както снимките, така и видеоклиповете, и още повече, думата, написана върху тях туристически блог всички са мои.

Чувствам, че съм намерил крайното убежище за тази част от живота си, която бих искал да опиша. Мисли върху вятърната мелница това е добро име, което отразява живота ми. Някакъв хаос и непоследователност. За щастие, понякога в живота си ще намеря време да видя нещо интересно туристическа атракция и понякога (но по-рядко, отколкото бих искал) го описвам по този въпрос туристически блог. В същото време стартирам страницата, на която поставям Преглед на филми (но и аз Оценявам сериали). Каня те! (връзка).

Дворецът в Струга – посещение след две години

Наскоро имах възможността да посетя отново Двореца в Струга. Имам няколко мисли и те обикновено се свеждат до факта, че възхищението ми от двореца Струга е „притъпено“. Защо? Обяснение по-долу:

  • Вече няма денонощна рецепция. 21 часа означава, че няма да намерим никого там, освен други гости на хотела. Това също означава, че вече няма да купуваме няколко неща дълбоко през нощта от мини бара на хотела. Това означава, че дворецът Струга е място, където имате мисли „ще го направя ли?“ което е по-малко удобно и въпреки това искаме да прекарваме времето си по удобен начин.
  • Липсва ми услугата от преди две години. Господин, чието име не си спомням, за съжаление, който създава атмосферата на „двореца“. Закуските бяха по-приятни (нямам предвид качеството, а самото обкръжение), да не говорим за факта, че бях лишен от „горещата част“ на закуската.
  • Тъжните впечатления продължиха: в стаята вече няма европейски усет, тоест телевизия на различни езици (дори и само няколко), но имаме взривоопасна смесица от полски и обществен. Не всеки поляк ще бъде доволен от такъв набор от ястия. Основната слабост, която смятам, е оставянето на счупени тоалетни устройства по перфиден начин, т.е. настройването на всичко да се разпада при докосване, точно както предишното ми впечатление, изпълнено с възхищение от преди две години.

Независимо от това, няколко неща могат лесно да бъдат причислени към тези положителни неща:

  • Да бъдем обективни: закъснелите все още са на разположение. Имате резервация и някой ще дойде при вас в полунощ. Мобилен телефон (тъй като стационарните телефони звънят в пустата и тъмна зона за приемане зад вратата, където чакате), наличен на информационния стикер на входната врата. Недостатък: времето за изчакване на персонала на хотела да стигне до съоръжението около 25 минути.
  • Самият дворец в Струга не се е променил. Което е едновременно недостатък и предимство (в зависимост от това как гледате на него). Казано направо – паметникът не е бил опустошен. Самата сграда на хотела (дворец Струга) все още е приятна отвън и отвътре.
  • Все пак цената на стаите е прилична (качество – цена). Не се повдига в дългосрочен план, което е много добра новина.
  • Персоналът на хотела все още е приятен.

Резюме: Не знам къде това (по моя собствена молба) попада на рафта на съоръжението от по-нисък клас. Разбирам, че парите са важно нещо, но правилото е: парите правят пари. Тези няколко драскотини сами по себе си не са обезпокоителни, но са в маса. Нека посоката на промените да бъде обърната.

[ad_2]

Source link