Putan Putan

Putan Putan

Altered Carbon. Netflix could have had its cult series. What to watch in 2021? – Fast World News

[ad_1]

Променен въглерод. В продължение на много години тази поредица ще остане в общите ми топ 10 и топ 5 sf серии. Знам, че той има много почитатели, но и много, поне разочаровани зрители. Противоречието е породено от неточността на поредицата по отношение на книгата. Освен това Netflix отново показа небрежното си лице и отмени проекта след втория сезон. Много да пиша, но ще се спра на най-важните въпроси.

Сериен променен въглерод

Това, което пиша, е чувството ми като научно-фантастичен фен на всички герои. Няма значение дали е игра, книга, филм, сериал, аниме или духовна музика. Серия Променен въглерод това е първокласна научна фантастика. Броят на препратките към епични теми, обсъдени в различните начини за комуникация, споменати от мен, просто ви поваля на колене. Уважавам дълбочината на картографиране на света на бъдещето. Инерция, техника на изстрели, конци, забавяне и ускоряване на действието. Да – това е култов сериал за мен. И все пак говорим за млада продукция (2018-2020).

Разбирам доста готини реакции на зрителите, за които научната фантастика не е основният лайтмотив в търсеното забавление. Но не мога да разбера оплакването на онези, които смятат, че поредицата е слаба, защото не е точно представяне на книгата. Прочетох всички книги от поредицата и мисля обратното. Целият дух на книгата беше перфектно пренесен. И че има някои незначителни или големи неточности? Нека помислим дали такъв заплетен цикъл може да бъде прехвърлен на екраните. Ами не. И ако имаше продукт, на всеки зрител щеше да се даде огромен пакет лекарства за прожекцията, в противен случай нямаше да може да го гледа.

Променен въглерод – лайтмотив

Така че безсмъртието. Само тази докосната нишка ще даде на всеки, който иска да размисли върху нея, часове забавление със собствения си ум. А пътят към безсмъртието (свързан с източника на суровини) отнема часове или дни. Наистина рядко има такава изящна централна тема във филм или телевизионен сериал. Но това не спира дотук!

Altered Carbon – по-малки истории

Противно на външния вид, тези по-малки истории са гиганти в сравнение с нишки от много други серии. По-малки истории само защото сравняваме мащаба със съдържанието в поредицата Променен въглерод. Изкуственият интелект, представен в тази поредица с подробности и варианти, е скъпоценен камък в кинематографията. Самата нишка на любовта във времето, на разстояние също е рядкост. Много същите умове в различни тела. Влиянието на безсмъртието върху личността. Начини на смесване. Развлечения в бъдеще. Използване на безплътни умове. Социална стратификация и така нататък … Това може да се наблюдава и анализира отново и отново.

Altered Carbon – изучаване на актьорско майсторство

Ясно можете да усетите колко даден актьор може да донесе или може да вземе от дадена продукция. В сезон 1, според мен, имаме по-харизматичен и по-добре отразяващ чувствата на персонажа, изигран върху случващото се в сериала. През сезон 2 имаме по-плосък актьор. Наистина е трудно понякога да почувстваш емоциите на даден герой. Сякаш се играе на една нота. Една от причините за чувството ми е, че Джоел Кинаман (сезон 1) има по-изразен глас от Антъни Маки (сезон 2). Не включвам Уил Юн Лий, който също изигра главния герой по две причини: ролите бяха по-малки и той игра страхотно и през двата сезона.

Altered Carbon – Netflix никога няма да достигне ..

Не знам защо продължавам да си заблуждавам това Нетфликс вероятно иска да има в портфолиото си продукция като: Game of Thrones (HBO) или Amazon Prime The Expanse. Най-добра SF серия? Какво да гледате през 2021 г.? (Amazon). Ако случаят е такъв, тогава Netflix прави всичко, за да не постигне този топ 1. Политиката им за изтриване на сериали за 1-ви или 2-ри сезон, защото публикациите не съвпадат напълно, е луда. А внедрената допълнителна политика, че сериалите могат да имат само 3 сезона, е взета от тавана (и превъзхожда). Може би лентите са правилни, но Netflix винаги ще бъде среден.

Altered Carbon – много интересни герои

Изброявайки и описвайки персонажите, които харесвах, щеше да ми отне толкова време, за да създам кратка история. Така че като цяло ще кажа – богато е, страхотно е. Още повече, че даден герой може да бъде изигран от няколко актьори (от деца до редица възрастни). Така че – леле.

Също така си струва да споменем една наистина добра палитра от „лоши“ герои. И като цяло за огромната палитра от личности, представени в тази поредица.

Altered Carbon – ефектите не са само

Ефектите не са единственото нещо, което тази серия може да предложи. Музиката или звукът на фона не са много „видими“, защото са покрити с тон визуални деликатеси. Но нека ви кажа, че това е много качествена работа, която е свършена в тази поредица. Второто нещо, което ми направи впечатление, са улиците, пълни с хора. И е перфектно възпроизведен. По-добре от Cyber ​​Punk. Тези висококачествени страхотни неща в шоуто Променен въглерод има много повече. Благодарение на всичко това е лесно да усетите света.

Altered Carbon – което не ми хареса

Вече писах за малко по-слабата игра (или не добре подбран актьор) на актьора Антъни Маки. друго нещо е, че през сезон 2 главният герой прекалено много влезе във връзка с любов-ретроспекция. Когато имаме действие 10/10, то се връща отпред от време на време Робинята на Исаур. Това малко разваля приема ми. И за да бъдем точни: говоря за количеството, а не за самия факт.

Altered Carbon – защо зрителите може да не бъдат заблудени

Това е моето желание. ЛГБТ.

Altered Carbon – Оценки на критиците на различни „утвърдени“ портали

Те са глупости. Извинете за езика, но подобна глупост е трудна за преживяване – дори в коментарите на обикновените потребители. Както и да е, това се отнася за много други продукции. Това е и причината за предположението reTraceX да пиша по-дълго рецензии за филми в който някой (в случая аз) ще напише ЗАЩО харесва нещо или нещо не му подхожда в даден филм или сериал.

Altered Carbon – искате да гледате отново след 2 години

Огромно. Докато пиша това ревю, гледам този сериал за пети път (завършвам сезон 2).

Altered Carbon – окончателна оценка

Това е научна фантастика от горния рафт и мога само да я препоръчам. Няма да има 10/10 по гореописаните причини, но така или иначе ще има много силен рейтинг.

reTraceX оценява: Определено го препоръчвам.

Изясняване на рейтингите в Преглед на филми:

В самото начало ви предупреждавам, че не всички филм ще има всички налични оценки. Има просто фундаментални оценки (тази, която винаги ще бъде), например оценка за категория. Има и оценки като „искам да гледам следващия епизод“, който се прилага сериали така че е трудно да се изисква оценената пълнометражен филм имаше своето основание за съществуване.

  • Категория: рейтинг на филм в основната си категория (разбира се, това е моят субективен избор. Понякога може да се случи даден филм например SF дял. аз избирам Категория на действие защото филм е по-добре в тази област. Понякога избирам SF защото в филм може да е много интересно елемент SFкоето ще повиши рейтинга на филма по-силно. Както казах – това е субективна оценка но не се опитвам да нараня рейтинги на филми. Винаги се опитвам да видя това „нещо“.
  • Основен сюжет: оценка на разказаната основна история / странични сюжети: напр. Ретроспекции, странични истории на герои
  • Действащ
  • Изображение, Музика i Специални ефекти: това могат да бъдат исторически костюми или живот на друга планета. Не винаги ще избирам всеки от тези елементи. Ако не съм се позовал на него, това означава, че той е бил „неутрален“ на рецепция.
  • Искате да гледате епизод: веднага след предишния
  • Желание да се върна след 2 години: бих ли искал да видя този филм или сериал отново / беше ли удоволствие да гледам филма или сериала отново
  • Общо впечатление: без да навлизаме в детайли цялостното приемане.

[ad_2]

Source link